Doelsparen

Doelsparen is een populaire vorm van sparen waarbij je vooraf een doel bepaald waarvoor je een spaarrekening opent. Over het algemeen opent men een rekening voor de wat grotere doelen waar je toch wel redelijk wat jaren voor moet sparen. Dit kan bijvoorbeeld het aanschaffen van een nieuwe auto, boot, of vakantiehuisje zijn. Maar ook het sparen voor je kinderen of een verbouwing is hierbij een mogelijkheid.

De hoogste rente met doelsparen

Doordat je vooraf weet dat het enige tijd duurt voordat je doel behaald is heeft de bank een bepaalde zekerheid om jouw vermogen door te investeren. Dit zorgt voor een aantrekkelijke rente waardoor je doel nog sneller te behalen is. Daarnaast houd je een doelspaarrekening vaak meerdere jaren aan waardoor je rente op rente ontvangt. Zeker wanneer het gespaarde bedrag oploopt is dit erg interessant.

Doelsparen voor later
Verschillende banken in Nederland maken doelsparen mogelijk. Één van de bekendste banken hierin is de Rabobank die deze vorm van sparen vrijwel jaarlijks benadrukt. Doelsparen kan ook bijvoorbeeld voor een later moment zijn. Wanneer uw kinderen 18 jaar zijn, gaan studeren, gaan trouwen of bijvoorbeeld een eerste huis willen kopen. Je bank kunt je op de hoogste stellen van de verschillende mogelijkheden.